неділю, 30 грудня 2007 р.

СШ № 17 (м.Черкаси)

Сопільняк Богдан, 9В клас
Вчитель: Щукіна І.


ВЧИТЕЛЮ
О, вчителе! З тобою разом,
Пройшов я всі дороги знань!
Від математики до мови,
В країні лексики й рівнянь.
В країні формул, знаків, слів,
Так сильно той вогонь горів!

Вогонь пізнання і наук,
Й моїх важких щоденних мук,
Коли знання я здобував
І відпочинок забував.

І цей вогонь продовжує горіти
Знаннями й силою мети
До чого вчили мене йти.
Цього я вже ніколи не забуду
І буду в сердці берегти.
І буду згадувати всюду
Тебе,я,вчителю,завжди.


Порпленко Юлія
учениця 11В класу
Вчитель: Щукіна І.
ЛЮБИМ НАСТАВНИКАМ
“Ваше тепло в серцях пливе струмками,
І зігріває сонцем навесні,
І проростає ніжними ростками,
Що пелюстками вдячності цвітуть.”
(Наталя Квітка)
Завдяки кому ми навчилися читати? Хто навчав нас з початкових класів грамотно писати? Хто вказує на наші помилки і як ми, іноді, ображаємося за це? Так, це вчителі. Саме їм належать зауваження, на наш погляд цілком безглузді, щодо шкільної форми, поведінки на уроках… Але поганих вчителів не існує. Всі вони намагаються навчити нас добру, розуму, закласти в нас оте зернятко людяності, взаєморозуміння, допомоги, щоб в майбутньому воно проросло і зробило з нас справжніх людей з великої літери.
Все чисте й мудре – від учителя. Педагоги формують у нашій свідомості поняття про життя, допомагають розрізняти де добро, а де зло. У нашій школі працюють люди, слова яких мають прихований, філософський зміст. Це інтелігентні, освічені, виховані особистості, які вказують на помилки лише для того, щоб у подальшому житті ми не допускалися їх. Учителям притаманна така риса, як проникливість. Вони бачать і коли учень не готовий до уроку, і якщо щось турбує підлітка. Вчитель знаходить дороги до найпотаємніших куточків дитячого серця. Вислухає, дасть гарну пораду, заспокоїть теплим словом і подарує щиру усмішку, що лине із глибини душі.
“Несуть Вам діти з дому болі,
Несуть неспокій і зневіру, й гнів.
А Ви спроможні заспокоїть,
Знайти багато добрих слів.”
(Наталя Квітка)
Кожний із нас закінчить школу, піде у інше, доросле життя. Та головне, щоб ми, учні, не забували своїх наставників, цінували їхню працю.
Отож, нехай робота приносить Вам тільки радісні емоції. Здоров’я, успіху та натхнення Вам. Сердечно вдячні за Ваш нелегкий труд!

1 коментар:

Анонім сказав...

Богданчик!
Прекрасное стихотворение.
Мне и многим девочкам нашей группы очень понравился. Спасибо тебе большое!!! Очень важно для нас, потому что у нас классный руководитель - это учитель математики.
С уважением,
группа информатиков ЛЛИЯ